Lexington – Privatchaufför och pilgrimsmusslor

America – the land of the free and the home of the brave.

Det ar fantastiskt att uppleva och se nya saker som man aldrig upplevt eller sett pa riktigt forut. Hosten 2009 var vi i Indien. Jag minns fortfarande kanslan nar vi lamnade flygplatsen i Visakhapatnam och med buss susade fram pa stadens gator. Med ogon stora som tefat betraktade vi korna som vandrade pa gatorna, mopederna som tutade och forsaljarna i gathornen. Vi befann oss mitt i ”Slumdog millionaire” och man kunde inte riktigt forsta att det man sag utanfor fonsterrutorna var pa riktigt. Samma overvaldigande kansla var det igar natt nar Bob (min brors flickvans pappa) hamtade oss pa flygplatsen i Boston. Efter nastan 24 timmar pa resande fot satte vi oss i hans stora pick-up och paborjade en fard genom kullisserna till alla hollywoodfilmer jag nagonsin sett. Det kandes nastan overkligt. Jag har fortfarande svart att forsta. Nar man aker runt i bil kanns det fortfarande som att man pa nagot mystiskt sett hamnat mitt i GTA (ett storsaljande TV-spel som utspelar sig i USA). For er som undrar kan jag nu bekrafta foljande saker:

  • De dar pengarna som vaskorna innehaller nar man i filmer ska betala losensumman for nagon som kidnappats kallas dollar och de finns pa riktigt.
  • Brevladarna ser faktiskt ut som i alla filmer och har en sandar liten rod vimpel som falls upp nar posten kommit.
  • Alla skolbussar ar gula och ser precis lika dana ut som den bussen Forrest Gump hoppar pa forsta skoldagen.
  • Dorrhandtagen ar runda och man vrider pa dem for att oppna dorrarna.
  • Det finns folk som spelar banjo.
  • Husen ar stora som slott och ser faktiskt ut som i filmen ”Ensam hemma”.
  • … inte bara husen forresten, allt ar storre.

Det forsta dygnet i USA har med andra ord varit fullt av intryck. Bob har varit sa vanlig och skjutsat runt oss hela dagen pa olika arenden. Da marktes det tydligt att USA ar ett land med stora klyftor. Pa vag till kopcentrat dar vi skulle fixa telefonkort korde vi forst forbi 2 miljoner-dollars-villorna pa 500 kvadratmeter, men aven kvinnan i 25-ars aldern staende pa refugen med ett plakat med texten: ”Working mom, having hard time with the bills. Needs extra job.”.

Forutom en tur till kopcentrat hann vi aven med en cykeltur har i Lexington. Bilen ma vara ett poppulart transportmedel men det var overraskande manga cyklister i rorelse pa cykelvagen mellan Bedford och Lexington. Aven om myten om amerikanernas totala hangivelse till bilen grusades en aning var det dock andra som besannades. Under cykelturen sag vi namligen bade ungdomar som tranade baseball samt en man som stod pa sin veranda och spelade banjo. Val tillbaka i huset bjods det pa pilgrimsmusslor med tillbehor, vilket smakade fantastiskt.

For ovrigt har vadret varit kanon hela dagen med temperaturer en bra bit over 20 grader och stralande solsken.

Imorgon bar det formodligen av in till Boston. Med andra ord ”we’ll be shipping up to Boston”.

Over and out.

/Robin, med Matilda vid min sida


En reaktion på “Lexington – Privatchaufför och pilgrimsmusslor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.